Pastai la borcane pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 14 Iul 2011 | 75816 vizualizari

 

Nu am mai pus de ceva ani,pentru ca ultima oara cand a pus mama ,nu stiu ce s-a intamplat dar toate borcanele au fiert.Acum mi-a dat reteta o vecina si mi-a zis ca imi garanteaza 100% ca vor tine..am pus doar cateva borcanele ,de proba,si daca peste o saptamana vad ca sunt in regula,atunci mai pun!

 

INGREDIENTE

  • pastai
  • sare mare
  • aspirine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai la borcane pentru iarna:

Pastaile le curatati capetele si le spalati bine.
Intr-o oala puneti niste apa la fiert, cu un praf de sare mare.
Cand apa incepe sa fiarba, puneti pastaile si le dati cateva clocote (nu le fierbeti prea tare ca sa devina moi, ci trebuie sa fie al dente).
Le scoateti cu o paleta intr-un bol.
Spalati borcanele cu apa fierbinte si le puneti la scurs cu gura in jos pe un prosop curat. 
Asezati pastaile calde in borcane.
Acum pregatiti saramura:
La 1 litru de apa rece puneti o lingura de sare.
Invartiti pana ce sarea este topita.
Turnati apa sarata peste pastai, sa acopere bine pastaile, iar deasupra fiecarui borcan adaugati cate o aspirina pisata.
Infiletati bine borcanele si le inveliti in hartie fiecare.
Le asezati intr-o oala si puneti apa rece, cat sa cuprinda cam pe 3 sferturi borcanele.
Le acoperiti cu un prosop curat de bucatarie, apoi puneti oala pe flacara aragazului si sterilizati pastaile cam 20-25 de minute (20-25 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala).
Cand sunt gata le scoateti din oala, le inveliti fierbinti intr-o patura, iar dupa ce s-au racit, le pastrati intr-un loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

kytz 1

19.07.2018, 05:41

Ce mult îmi plac!

IonelBonda71 1

17.06.2020, 18:17

Din moment ce sint sterilizate la bain marie ce rost mai are aspirina?

Rocsi 1

17.06.2020, 20:30

La mine a avut rost, pentru ca atunci cand nu am pus aspirina, am gasit multe din borcanele cu pastai stricate. Daca aveti un loc mai rece unde sa le tineti, poate sunt ok fara aspirina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu ardei copti la borcan pt iarna